Doelstelling

Radio Ruby bestaat voornamelijk uit vrijwilligers die zich dagelijks inzetten om het best van zichzelf te geven.
Dit radio station geniet geen sponsoring nog subsidies. Het wordt enkel door privé middelen in stand gehouden.
Wij willen onze artiesten en luisteraars bedienen zonder zelf winsten hieruit te halen. Radio Ruby is er vooral voor Vlamingen en Nederlanders in het buitenland en daarbinnen.

Aangename meerwaarde

Radio Ruby biedt u muziek aan via webstream
De bedoeling van de oprichters is duidelijk: zij willen diverse muziek spelen die in uw gehoor niet aantast.
Schreeuwerige muziek wordt vermeden. Wij laten ook vergeten Vlaamse en Nederlandse artiesten aan bod komen,  waar vaak op de reguliere zenders geen aandacht wordt aan gegeven.

De stream is op een minimum vastgelegd van 128kbps om de kwaliteit te garanderen.Sinds 20 mei 2018 is Radio Ruby  te beluisteren via de TV distributie van Proximus.
Sinds 13 juni 2018 zijn wij te  beluisteren via uw stereoketen die voorzien is van een webfunctie (Zoals hiernaast afgebeeld). Deze webradio's zijn al te koop vanaf 83 euro bij uw plaatselijke elektrozaak .
U kan Radio Ruby ook beluisteren via uw Smartphone: via Google Play Store gratis te downloaden. Wij menen dat luisteren via webstream de tendens gaat worden, een die DAB+ naar de kroon zal steken. Deze optie is veel democratischer dan DAB+ voor de muziekstations.
De constructeurs  zijn nu al bezig met de ontwikkeling om webradio's te installeren in de toekomstige
wagens.
De abonnementen van G4 internet zullen sterk dalen wat het gebruik van smartphone en webradio's zal bevorderen.
Men kan  nu al  bij verschillende telecom operatoren aparte abonnementen aanschaffen die enkel dienen voor 4G internet wat de prijs drukt.

Aangezien wij internationale programma's streamen, voor Europeanen in het buitenland betalen wij de auteursrechten bij Socan via onze Broadcast service Toronto cast. Hierdoor hebben wij de verbintenis aangegaan geen reclame te publiceren. Indien dit toch mocht veranderen nemen wij de gepaste stappen om ons te regulariseren.