International Front and Backstage News.

International Front and Backstage News.


Memphis blues verovert Langerbrugge
Op een koude en natte winteravond  en  niks op TV te zien besluiten we met vrienden iets te gaan drinken in het nieuwe muziekcafé “The Crossover Music Pub” in Langerbrugge . De overtocht met het veer nemen we er graag bij.

Een aangename verrassing is het wanneer daar op een doordeweekse dag een band aan het spelen is en zo begint een avond waar we met veel plezier aan terugdenken. Na een snelle rondvraag  leer ik dat de band “Low Society” noemt en ze  hier hun laatste optreden van de Europese toer afwerken.
De kern van Low Society bestaat uit zangeres Mandy Lemons Nikides  en haar man Sturgis  Nikides ( electric slide en steelguitar) afkomstig uit Memphis (USA). Tijdens hun Europese toer laten ze zich begeleiden door de Belgische muzikanten Jacky Verstraeten op bas en Bart De Breucker op drums.

Cover:


Mandy en haar man stellen tijdens deze Europese tournee hun derde album “Sanctified” voor. Wij horen veel roots rock doorspekt met Chicago  Blues. Mooie ritmes en prachtige teksten soms met een hint naar het mannelijk geslacht. Terwijl de op hoge hakken lopende “spring in het veld” Mandy met haar krachtige en veelzijdige stem het publiek verwent tovert Sturgis ellenlange maar nooit vervelende solo’s en slides uit zijn gitaar. Samen met Jacky Verstraeten en Bart De Breucker zijn ze een uitstekend en overtuigend geheel.

In de coulissen werd er gefluisterd dat Low Society volgend jaar terug komt naar België iets waar we natuurlijk naar uit kijken.

Slideshow:


The Crossover Music Pub is gelegen op het “eiland” van Langerbrugge net naast  het veer. Pas geopend begin September en er staan reeds een hele resem nationale  en internationale bands gepland.
De eigenaar en muziek liefhebber van de pub kennen we van eerdere puike organisaties waar we  o.a. van “Manfred Mann’s Earth Band” en “Ten Years after” mochten genieten.

The Crossover Music Pub  "a place were music meets musicians"

Artikel/Foto's: Marc De Clercq


Peter Allan zet voet aan wal in Vlaanderen!
PETER ALLAN is sinds jaren een bekend platenproducer én zanger in het noorden van Engeland, maar wil nu ook zijn kans wagen buiten zijn landsgrenzen. Hij klopte aan bij de Vlaamse uitgeverij D & V die zijn nieuwe single ‘Life’s a gift’ uitbrengt en internationaal promoot.
Peter runt zijn eigen Gold Rush Studio, waar hij niet enkel zijn eigen liedjes opneemt, maar ook voor andere zangers en producers aan de slag is.
Cover:

Het liedje 'Life's a gift', van de handen van auteur-componist Ken Warke, werd door hem opgenomen en zal in de maand oktober meedingen in de prestigieuze wedstrijd 'Tipperary International Song Contest'. Het nummer wordt uitgebracht op alle belangrijke portals voor download en streaming.


Engelse zangeres Charlotte Black zet stap naar Europese carrière
Charlotte Black is in haar land, het Verenigd Koninkrijk, geen nobele onbekende.
In 2011 nam ze met het nummer 'Women don't make war' deel aan de Britse schiftingen voor het Eurovisie Songfestival, waar ze de finale haalde.
Ook was ze datzelfde jaar al winnares in de Irish Tipperary International Song Contest.
Op het podium vertolkte ze de rol van Nancy in het theaterstuk 'Oliver' en ze kreeg heel wat positieve reviews vanuit de muziekmedia voor haar 'Sweet Charity works' in studio, waarbij ze optrad als sessiezangeres voor diverse artiesten.
Met deze single zet zij een eerste stap naar een Europese carrière

De Warmste week komt eraan en het regent goede doelen. Zo ook in de cafétaria van Syntra te Sint Niklaas waar we na een tip eens naartoe gingen. Wanneer het iets met live muziek te maken heeft dan zijn we van de partij.

“Rock Syntra For Life” zo noemt de rockavond georganiseerd ten voordele van TRIAS een internationale ontwikkelingsorganisatie die dromen waarmaakt.Muzikanten hebben het hart op de juiste plaats en daarom droegen niet minder dan vier rock/popbands uit het Waasland hun "nootje".

Als eerste kwam " Mong Chevrong" aan de beurt. Dit is een groep van een zevental muzikanten recent ontstaan uit de leden muziekacademie te St Niklaas. Zij brengen een waaier covers van rock , pop en occasioneel  Jazz. Daarbij zijn contrabas en sax nooit ver weg . Het is duidelijk dat dit een geschoolde en jonge band is misschien nog een beetje onwennig en me soms iets te "clean". Bandleden zijn Aurora Totolici (zang), Marco Deckx (gitaar), Bart Willems (drums), Wouter  Dullaert (sax en dwarsfluit), Nele Van den Berghe (toetsen) en Jim De Bruyne (bas)."iRRi" (Seppe De Klerck) de enige solo artiest van de avond. iRRi is een plaatselijke en bekende rapper, hiphopper en tevens producer. Nette "Fonky" teksten soms  gedurfd bijgestaan door ultieme scratchs, dubs en breakdowns, magisch geslaagd. Samen met  ex kompaan Hugo brachten ze als vanouds "Sinneklaas" en "akkoord" in mineur. Al is HipHop niet zo mijn lievelingsmuziek één ding weet ik zeker 'in mineur" was dit optreden zeker niet."The Electric Mole"  rock en hardrock ontstaan  in Lokeren, eigen werk met duidelijk vooruitstrevende ambities. Het tempo gaat meteen een versnelling hoger. Op een aparte manier brengen ze  hun eigen songs met overduidelijke invloeden naar Grunge, Dessertrock, Blues en een lijntje Punk. Een zanger die er staat (en zit) en perfect past in het geheel. Een dankbaar onderwerp voor mijn lens ook. Menig  metal- of rockparty zal met deze mf’s  naar een hoogtepunt geschuurd worden.
I’m Speechless, If I had a Mist in my Harley Rock’n’Roll Nympfomind Could I watch the Alliance For You and Fan the flames?   Moet ik nog meer zeggen?

"Sonic Bastardz" de headliner of the day. Een behoorlijk alternatief voor een metal avondje Lokerse Feesten deze "bastards by choice". De ritmesectie spreekt me meteen aan, drijvende pretentieloze punkrock en metalcovers en beukende gitaren soms minder bekende nummers maar who cares. In mijn hoofd maak ik soms vergelijkingen met Sex Pistols, Green Day en Janez Dedt. De pret kan niet op.

Een zaterdagavond pure live rock voor het goede doel dat kan toch niet vervelen.

Artikel/Foto's: Marc De Clercq